מחזור לא סדיר שחלות פולציסטיות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/01/2021 | 16:23 | מאת: מורן

בת 37, שחלות פוליציסטיות עם השמנה קיצונית (145) מחודש מרץ לא קיבלתי מחזור כמו שצריך .. אם הייתי מקבלת אז הדימום היה ממש חלש ולא תמיד קבוע .. בשבת לפני כמעט שבועיים קיבלתי מחזור כמו שלא קיבלתי הרבה זמן פעם ביום בא דימום חזק ויש גוש גדול ואחר כך הדימום נרגע, יום ראשון האחרון הייתי אצל רופאת נשים שעשתה לי בדיקת אולט' ואמרה שהרירית תקינה אבל עדיין מעובה זאת אומרת שיש עדיין דם שירד והשחלות תקינות .. מיום שני עד הרגע לא היה לי דימומים ועכשיו שוב פעם דימום אני בנוסף להכל סובלת מחרדות , שבוע שעבר 4 ימים לא ישנתי בצורה רציפה מהפחד שחס וחלילה שמה שעובר על הגוף שלי כרגע הוא מסכן חיים. הדימום שחזר ממש מטריד אותי אודה לעזרתך , האם יש הצדקה להיות מודאגת ?

07/01/2021 | 16:24 | מאת: מורן

עשיתי במרץ האחרון פאפ שיצאה תקינה

08/01/2021 | 10:06 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מורן, וסת לא סדיר בעקבות שחלות פוליציסטיות הינה אבחנה נפוצה. הגוש דם שנפלט אינו סיבה לדאגה אם היית לאחר מכן בבדיקה אצל רופא נשים. פאפ תקין זה מצויין. לא נשמע שמדובר במצב מסכן חיים. ממליץ לפנות לרופא להתאמת גלולות להסגרת המחזור. כמו כן ממליץ על ירידה במשקל, לעיתים ירידה למשקל תקין יכולה להסדיר את הוסת. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון