בדיקת פאפ שניה חיובית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/11/2020 | 00:29 | מאת: טליה

ב2017 עשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה . כעת ביצעתי בדיקה שוב ויצאה בדיקה לא תקינה אובחן אצלי פפילומה בדרגה מתקדמת מאוד ראשית אני נשואה14 שנים.איך יתכן שפתאום הבדיקה יצאה חיובית כשבעלי ואני הבלעדיים בקיום יחסים? האם זה הגיוני? בנוסף האם כדאי לבצע חיסון? יכול להועיל?

16/11/2020 | 20:16 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום טליה, יתכנו הבדלים בדיוק הבדיקה מלפני 3 שנים לעומת כעת. יש סוגי בדיקות מדוייקות יותר בשנה האחרונה. ההדבקה בוירוס הפפילומה קרתה ביחסי מין (אורליים,אנאליים,וגינליים) בזמן לא ידוע. כלומר יתכן שזה היה לפני שנים רבות ויתכן כי זה היה לאחרונה מפרטנרים/ות חדשים. חיסון יכול להועיל בממיעת הדבקה בזנים נוספים. בהצלחה.

17/11/2020 | 01:56 | מאת: טליה

חיסון לא יכול לעזור במניעת התפתחות המצב הנתון כבעלת וירוס פפילומה שיהפך לסרטני בעתיד? בנוסף. כל הדבקה חייבת לקרות מקיום יחסים? שזה אומר שכנשואה הרבה שנים שלא קיימה יחסים מעולם עם שום פרטנר חוץ מבעלי. חייב שזה הגיע מבעלי מקיום יחסים שלו עם אחרות?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון