צבע המחזור ורוד hpv

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/11/2020 | 14:58 | מאת: דורין

היי ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת hpv בגלל שלבן זוג שלי גילו hpv מה סיכויים שגם לי יש ? ויש לי מחזור עם דימום ורוד האם זה מעיד על אפשרות לסרטן צוואר הרחם?

14/11/2020 | 17:31 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום דורין, אם לבן זוג של יש HPV אז מומלץ שאת תיבדקי ע"י רופא נשים לוודא שאין לך יבלות שדורשות טיפול. יש סיכוי שיש לך גם HPV אבל אין סיבה להילחץ, מדובר באבחנה נפוצה. בברכה, דר' בילגורי

14/11/2020 | 20:22 | מאת: דורין

בהמשך למה שאמרת אני בדקתי אצל רופא נשים הוא אמר שאין לי יבלות ועשה לי בדיקת hpv אם אין לי יבלת שנראת לעין יתכן שזה הזן שהוא מסוכן ? תודה רבה

14/11/2020 | 21:41 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

יש זנים של HPV שאינם מסוכנים אך הם עושים יבלות, ויש זנים של HPV שלא עושים יבלות, אבל הם דווקא יותר מסוכנים. במידה ואין לך יבלות, צריך להמתין לתוצאת הבדיקת HPV. אם ייצא חיובית אז יש צורך בבירור/מעקב, כל עוד את במעקב, את תהיי בסדר.

18/11/2020 | 23:11 | מאת: דורין

היי קיבלתי תוצאות שאומרות תלונות: משטח HPV רוטיני נמצא חיובי ל-OTHER Negative for intraepithelial lesion or malignancy מזה אומר ? האם יש לי את הזנים המסוכנים ? תודה !

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון