פרופיל הורמונלי - מועד בדיקה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

11/11/2020 | 17:12 | מאת: שחר

שלום רב קיבלתי הפנייה לבצע פרופיל הורמונלי. הרופאה הנחתה אותי לבצע את הבדיקה 5 שבועות מוסת האחרון האחרונה או ביום ה3 למחזור. האם זה משנה מתי אעשה את הבדיקה או ששני המועדים מקובלים? האם לבצע את הבדיקה במועד המוקדם ביותר או לחכות ליום השלישי של המחזור.

12/11/2020 | 08:43 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שחר, לא ברור לי מה המטרה בבדיקה 5 שבועות מוסת אחרון. פרופיל הורמונלי למטרת בירור מצב הורמונלי/פריוני מבצעים ביום 2-4 לוסת. במידה והוסתות ממש לא סדירים (אחת ל1-6 חודשים באופן משתנה) אז ניתן לבצע את הבדיקה בכל מועד ללא קשר לוסת. תבקשי הבארה מהרופאה שלך מה הכוונה בבדיקה 5 שבועות מהוסת. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון