דימום מועט אחרי יחסי מין

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/11/2020 | 01:29 | מאת: בלהה

שלום וברכה. אני בת 32. בריאה.לוקחת גלולות יסמין. לאחרונה לאחר קיום יחסים הבחנתי בדימום קרומי מועט שנפסק לאחר יום. ביקרתי אצל רופאת הנשים שעשתה לי בדיקת פאפ ואמרה שצוואר הרחם מדמם במגע. ונתנה לי אנטביוטיקה ג'ל לנרתיק. ראשית מה הקשר בין הנח לאנטביוקטיקה? והאם יש מה לחשוש ממה שהבחינה הרופא?

08/11/2020 | 22:55 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום בלהה, אין קשר בין מה שתיארת לבין האנטיביוטיקה, כנראה שמשהו אחר משך את צומת ליבה. אני מציע שתשאלי אותה מה הייתה הסיבה לטיפול האנטיביוטי. מבחינת הדימום, אני מציע שתדרשי ממנה הפניה לקולפוסקופיה (בדיקת צוואר הרחם בסיוע מיקרוסקופ ע"י מומחה לצוואר הרחם). בהצלחה, דר' בילגורי

16/11/2020 | 00:18 | מאת: בלהה

קיבלתי תשובת פאפ שאינה תקינה. לפי דבריה של הרופאה שממעטת להסביר . יש לי וירוס פפילומה בדרגה גבוהה. ועליי לבצע מעקב עוד שנה. מה זה אומר? אין עוד מה לעשות כדי למנוע סרטן? כמה זה מסוכן? האם הגיוני להדבק כעת כשבעלי ואני נושאים 10 שנים ללא יחסי מין מחוץ לנישואין? אשמח להכוונה תודה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון