הפסקת גלולות פרוגרסטרון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

22/10/2020 | 19:08 | מאת: לילי

ד"ר בר-יוסף שלום רב, מזה כשנה אני נוטלת גלולות למניעת היריון המכילות פרוגסטרון בלבד, על מנת להפסיק את הווסת. החלטתי להפסיק את נטילת הגלולות עקב הופעת תופעת לוואי של כאבי ראש ממושכים. רציתי לדעת, אם זה אפשרי, את פרק הזמן המשוער שייקח עד שאקבל ווסת שוב מהרגע בו הפסקתי את נטילת הגלולות. תודה!

23/10/2020 | 16:07 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום לילי, המועד בו מקבלים וסת לאחר סיום גלולות תלוי בזמן שבו הגוף מפנה את הגלולה החוצה וגם בזמן שלוקח לו "להשתחרר" מהשפעתה. זה יכול לקחת כמה שבועות ולעיתים אף כמה חודשים. לצערי לא ניתן לנבא בדיוק מתי הוסת תחזור.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון