שאלה בנוגע להפרשות נרתיקיות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/07/2020 | 13:54 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 36 עברתי 3 לידות, האחרונה לפני 3 שנים. לפני 7 שנים בערך הייתה הפעם הראשונה שחשתי בגרד אודם והפרשות, ניגשתי לגניקולוג ובגלל שאני חרדתית דרשתי גם קופולסקופיה, הבדיקה הייתה תקינה והרופא אמר שזה בסהכ פטרייה. מאז זה חוזר לי לפעמים פעם בשנה לפעמים פעם בשנתיים ואני מטפלת בנרות אגיסטן והתופעה עוברת. לפני מס שבועות התופעה חזרה, היה לי גרד אודם צריבה בשתן והפרשות מימיות , קניתי נרות אגיסטן שלא כ"כ עזרו ניגשתי לרופאת נשים שעשתה בדיקה ידנית ואמרה שהיא לא רואה משהו ולדעתה זה פטריה, היא הביאה לי כדור חד פעמי שעזר וכל התופעות עברו. למחרת הבדיקה קיבלתי מחזור והשבוע הוא הסתיים אבל עדיין יש לי מעט הפרשות מימיות, אני לא בטוחה שזה תקין ומפחדת מזיהום. אני רוצה לציין שהמקרה האחרון של הפטרייה היה יום לאחר שחזרתי מנופש וטבלתי בג'קוזי ובריכה שבצימר. אני יודעת שבפטריה אומרים שההפרשות הם במרקם קוטג ואצלי יש הפרשות שקופות ומימיות, האם יתכן? אילו בדיקות כדאי לעשות? פאפ לפני 4 חודשים תקין. אני ממש בחרדה...

18/07/2020 | 15:23 | מאת: ד"ר בני פיינר

ניתן ליטול משטח מההפרשה הנרתיקית הן לתרבית רגילה (שיכולה להצביע על פטרת) והן לבדיקה המכונה פנל STD ומזהה חיידקים שאינם גדלים בתרבית ומועברים במגע מיני. בהתאם לתוצאות הבדיקות ניתן להמליץ על טיפול יותר ספיציפי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון