מחזור סדיר אך חלש יחסית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/06/2020 | 20:19 | מאת: אלה

שלום, אני בת 32, בריאה. עד לפני 3 שנים לקחתי גלולות ברצף כ8 שנים. מאז שהפסקתי עם הגלולות אני מקבלת מחזור סדיר ביותר (כל 28-31 יום) אבל המחזור מרגיש לי מעט חלש, ביחס למה שהיה כשהייתי בת 19-20 (עוד לפני שלקחתי גלולות). אם בעבר היו לי כיומיים של דימום רב ועוד שלושה ימים של דימום הולך ונחלש, כיום יש יום של דימום לא חזק מאוד ועוד כיומיים של דימום חלש יחסית. אציין גם כי בעבר הייתי מלאה יותר. האם יש לי סיבה לדאגה? תודה!

25/06/2020 | 22:21 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אלה, היות והוסת סדיר אז לא נראה שיש סיבה לדאגה. הוסת בגיל 19 עלול להיות שונה מהוסת בגיל 32 ללא קשר לכמה גלולות לקחת בחייך. יכול להיות קשר למשקל. מציע להיבדק באופן שגרתי אחת לשנה ולדווח לרופא על השינויים בכמות הוסת. בברכה, דר' בילגורי

25/06/2020 | 23:04 | מאת: אלה

תודה רבה ד"ר על תגובתך המפורטת והמהירה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון