גלולות והקאה דחוף מאוד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/04/2020 | 06:00 | מאת: נועה

שלום אני לוקחת גלולות מילאן. היום לקחתי את הכדור ה15 בשעה 19:30. בהמשך הערב קיימתי יחסים ובשעה 00:00 הקאתי. האם אני מוגנת?? האם זה נכון שאם עברו 4 שעות מרגע הנטילה של כל כדור בחפיסה ואז יש הקאה / שילשול אז הכל בסדר ולא צריך כדור נוסף? במידה ואני לא מוגנת, מה ניתן לעשות כדי למנוע הריון? תודה

15/04/2020 | 19:10 | מאת: ד"ר בני פיינר

מרבית הסיכויים שיעילות הגלולות לא נפגעה. במידה שקיימות הקאות מרובות מיד לאחר נטילת הגלולות כדאי באותו החודש להשתמש באמצעי מניעה נוסף (קנדום) למען הביטחון.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון