האם הפסקתי להיות פוריה?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/04/2020 | 22:25 | מאת: לאה

שלום רב! אני בת 44 והמחזור מאחר לי כבר ב- 20 ימים, ואין חשש להריון. עד היום המחזורים שלי היו סדירים פחות או יותר ואף פעם לא היה פסק זמן כה גדול. אציין שבאיחור זה של 20 ימים, אפילו לא יצאה טיפת דם קטנה בעת ניגוב השתן בנייר טואלט. שום סימן שאני רגילה לראות. השאלות שלי: 1. איך אני יכולה לדעת אם זה המחזור האחרון שלי? 2. האם בדיקה אצל גניקולוג יכולה לקבוע האם אני כבר לא פוריה? או שצריך בדיקה יותר משוכללת עם עלות כספית? ואם כן, איך קוראים לבדיקה כזו והיכן היא מתבצעת, והאם היא כרוכה בעלות כספית? תודה מראש!!

15/04/2020 | 19:08 | מאת: ד"ר בני פיינר

איחור חד פעמי בווסת אינו בהכרח מעיד על בעייה. במידה שהווסת לא יופיע בחודש הקרוב מומלץ לפנות לבדיקת רופא הנשים ולשקול ביצוע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי בהפנייתו.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון