התקן מירנה ווסת מוטרדת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/03/2020 | 21:07 | מאת: ליאת

שלום אני בת 40. במשך 3 שנים עם התקן מירנה, לאחרונה אין לי כמעט וסת, משהו ממש זניח, לעיתים רק הפרשה קלה. ראשית, האם זה נורמלי ? שנית מה שמטריד אותי זה איך אני אמורה לדעת במצב כזה האם אני בהריון או לא כי הבנתי שההתקן מגן באזור ה 97 אחוז. זה מלחיץ אותי מידי חודש המצב הזה. אודה לתגובתך.

26/03/2020 | 11:55 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

הפסקה או מיעוט של הוסת רגיל וצפוי עם מירנה. תקין לחלוטין. ההתקן מגן מפני הריון 99.9% מהזמן. את לא צריכה להיות בלחץ כל עוד את יודעת שההתקן במקום. אם יופיעו סימנים של הריון (בחילות, עייפות וכו׳) את תמיד יכולה לעשות בדיקת הריון בייתית. אבל בגדול אים צורך לדאגה. בברכה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון