המשך הריון לאחר הפלה תרופתית כושלת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/03/2020 | 10:19 | מאת: מיכלי

שלום,אני בת 25,הריון ראשון.לפני שבועיים עברתי הפלה תרופתית בשבוע 9ו-4,נתנו לי פעמיים מנה של שני כדורי ציטוטק כאשר אחרי המנה הראשונה לא קרה כלום,אחרי המנה השניה התחלתי לדמם,אך הדימום הפסיק כעבור יום.יצאו גם כמה גושים גדולים במהלך הדימום,סבלתי מאוד במשך שבוע וחצי והבטן ירדה וגם הנפיחות בשדיים,לכן הייתי בטוחה שהפלתי כבר.אתמול הגעתי לביקורת אולטרסאונד בבית החולים,והרופאה אמרה שהיא רואה עובר עם דופק ותזוזות וקבעה לי תור לגרידה ביום שני.אני מרגישה תהפכות בנפש שלי ולא היה לי קל לקבל את ההחלטה להפיל,אבל עכשיו אחרי שפתאום מבינה שההריון נמשך אני מתחילה לרצות אחרת.אני לא מוצאת שום מידע באינטרנט על הסיכונים בהמשך ההריון לאחר טיפול בציטוטק,מאמינה על פי מה ששמעתי שזה פוגע מאוד בעובר גם אם ממשיך להתקיים הריון.אני רוצה לדעת עד כמה,במה מדובר,אילו פגיעות,מה האחוזים והסיכויים שיוולד תינוק בריא ? אודה על כל פיסת מידע מאחר ויש עוד כמה ימים לתור שלי ואני מאוד מבולבלת.תודה !

21/03/2020 | 14:54 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מיכלי, נשמע באמת מצב לא פשוט ומתעתע. למיטב ידיעתי ציטוטק עלול לפגוע בעובר אך זה לא וודאי ויכול להיות שיוולד ילד ללא כל דופי. בכל מקרה, לשם קבלת מידע יותר מדוייק אני מציע לפנות למכון הטרטולוגי של משרד הבריאות שיושב בירושלים. טלפון: 02-5082825 אתר אינטרנט: https://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/health_centers/Pages/Teratology.aspx בהצלחה, דר' בילגורי

01/02/2024 | 16:18 | מאת: סיילו

היי מיכלי אני לפני התהליך וגם בשבוע שהיית היית וסתם הירהר אותי לחשוב מה קורה אם לא עובדת ההפלה ואז קוראת את התגובה שלך ומאוד מסקרן אותי אם המשכת או לא תודה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון