גלולות - שכחתי גלולה אחת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/03/2020 | 17:19 | מאת: מעיין

שלום, בחפיסת הגלולות האחרונה שלקחתי שכחתי גלולה אחת אז המשכתי כרגיל את שאר החפיסה עד ההפסקה של שבוע והתחלתי חפיסה נוספת כרגיל אחרי ההפסקה. ממתי יש הגנה מפני הריון במצב כזה? כבר מהגלולה הראשונה של החפיסה החדשה? או שצריך לחכות שבוע או חודש. גלולות מסוג דיאנה. אשמח להבהרות בנושא. הגלולה נשכחה בערך שבוע לפני ההפסקה אם זה משנה. תודה.

17/03/2020 | 13:49 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מעיין, בשבוע שסביב פספוס הגלולה לא הייתה מוגנת. כעת את מוגנת (מהגלולה הראשונה). מקווה שלא נכנסת להריון בזמן שלא היית מוגנת. מציע לבדוק הריון בשתן שבועיים לאחר אותו הפספוס ואם שלילי אז אין סיבה לדאגה. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון