2 שאלות בבקשה..............

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

18/02/2020 | 18:23 | מאת: לילי

שלום רב, ניסיתי להיכנס להיריון כמעט שנה פלוס, ולאחר שהצלחתי לצערי הרב, בשבוע 7.1 בבדיקת אולטרסאונד שגרתית הרופאה הודיעה לי שההיריון לא מתפתח. ואין דופק. ביום חמישי הקרוב , יש לי תור באשפוז יום כירורגי על מנת לקבל מנת ציטוטק. מחר כביכול אהיה שבוע 8. א. מה הסיכוי שהכל יצא עי הכדור? ולא אצטרך להגיע לשאיבה? ב. האם זה נכון שאחרי הפלה שכזאת, אצליח להיקלט מהר? כי הגוף הורמונאלי מאוד? והרחם סוג של מוכן? תודה מראש

19/02/2020 | 21:19 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום - קודם כל אני משתתפת בצערך. הסיכוי שציטוטק יעבוד די גבוה, אחוזים טלויים במינון, אופן הנטילה (נרתיקית, מתחת ללשון), ומספר הפעמים שאת מקבלת אותה -בגדול יכולים להגיע ל80-90% הצלחה. לגבי אחרי, אני לא מקירה מחקרים שמראים שפוריות משתפרת אחרי הפלה אבל בהחלט זה מעודד שכן נקלטת פעם אחת בעבר. בהצלחה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון