חיסון פפילומה וצליאק

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/01/2020 | 22:21 | מאת: רויטל

שלום ד"ר. רציתי לדעת האם חיסון הפפילומה בטוח לחולי צליאק. בעבר פורסם כי קיימת בעיה עם מתן החיסון לחולים במחלות אוטואימוניות טבשל כך לא חיסנתי את ביתי במסגרת בית הספר. כעת ביתי כבר בת 17. רציתי לדעת מה מידת הבטיחות ורולי אם קייםנכבר חיסון אחר בטוח יותר.

לקריאה נוספת והעמקה

החיסטו ניתן בזריקה. אפשרי לחוחי צליאק. בהצלחה

25/01/2020 | 22:49 | מאת: רויטל

תודה על תגובתך. רוצה לחדד שידוע לי שהחיסון אינו מכיל גלוטן. הילדה חולה במחלה אוטואימונית אטופיק דרמטיטיס וצליאק. האם החיסון מסוכן לחולים במחלות אוטואימוניות. החשש שלא תתפתח מחלה נוספת כמו לופוס או סכרת וכו.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון