כאב עז ודלקת בנרתיק עקב שימוש במתמר באולטרסאונד וגינלי במהלך המחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/01/2020 | 15:10 | מאת: א

עברתי היום אולטרסאונד וגינלי עם מתמר שלא ראיתי האם עבר חיטוי. מאז הבדיקה יש לי כאבים ותחושת צריבה חזקה שמעולם לא היו לי - תחושה של דלקת ועקצוצים בנרתיק. אני פוחדת שנדבקתי במשהו. מה עושים? איך בודקים אם נדבקתי במשהו ומה עושים להפגת הכאב? אני במחזור עכשיו וחוששת מאוד מנזקים שנגרמו לי ע"י המכשור שהשתמשה בו הטכנאית. בבקשה עזרה

13/01/2020 | 16:01 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום - אין מחלה מדבקת שהייתה גורמת לך לכאבים כל כך מהר אחרי הדבקה. מה שאת מתארת נשמע יותר מתאים לתגובה אלרגית. משתמשים בקונדומים על המתמר הוגינלי - אולי היה בו latex ויש לך רגישות. אם הכאבים ממשיכים, אני ממליצה להבדק ע״י רופא/ת נשים. בברכה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון