אכילת חומר רעיל בטעות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/01/2020 | 08:45 | מאת: מאיה

בוקר טוב. סליחה על השאלה המעט מוזרה אני נמצאת בימים הראשונים של ההריון. אתמול אכלתי משהו שבטעות היה עליו דבק מגע. לא מרגישה תסמינים מיוחדים בעקבות זה. האם זה מסוכן לי או לעובר? תודה

09/01/2020 | 12:13 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מאיה, לא נראה לי שאמורה להיות בעיה עקב החשיפה הקצרה שתיארת. ההשפעה גם עשויה להיות שונה בהתאם לגיל ההריון. בכל אופן, את יכולה להתייעץ עם המכון הטרטולוגי שאחראי לתת ייעוצים לנשים בהריון שנחשפו לתרופות וגורמים סביבתיים שונים, חשוב שתדעי להגיד להם באיזה שבוע בדיוק הייתה החשיפה. המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות, רחוב ירמיהו 39, ת.ד.1176 ירושלים, מיקוד: 9101002 טלפון: 02-5082825. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון