בלוטות ברתולין מוגדלות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

29/12/2019 | 13:53 | מאת: ענת

שלום לפני כשבוע וחצי הבחנתי בשני גושים בצידי הנרתיק. לא כואב לי בעת מגע וגם לא בעת קיום יחסים רק רגשה של נפיחות שם באיזור ולא מעבר. הייתי אצל הרופא נשים הוא אכן אבחן אצלי ששתי בלוטות הברטולין נפוחות, אך לא רגישות. המליץ לי לעשות אמבטיות אך זה לא עוזר.. האם הפתרון הוא בכל זאת לעבור ניתוח לניקוז הבלוטות למרות שאין כאבים? במידה ויש פתרון אחר לדבר הזה אשמח לדעת.

29/12/2019 | 22:51 | מאת: ד"ר בני פיינר

במידה שלא מדובר בזיהום (מתבטא בנפיחות, אודם, רגישות עזה) ובמידה שהנפיחות לא חלפה מעצמה, לעיתים אין מנוס מפעולה כירורגית שמטרתה להסיר את הציסטה שנוצרה בבלוטת הברטולין.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון