שטיפה חיוצנית לא פנימית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/11/2019 | 10:35 | מאת: מיטל

היי לפני שנה הייתה לי דלקת בשתן ומאז אני מאוד לחוצה מזה קצת. רציתי בבקשה לדעת אם אני מתרוקנת מהלך היום(כיבה) ואני לא שוטפת את האזור כלומר לא מתקלחת כל יום. אלא רק מנקה עם מגבונים. זה בסדר? וזה לא יכול לגרום לדלקת וכד'? תודה

27/11/2019 | 16:24 | מאת: ד"ר בני פיינר

מיטל שלום, ראשית רצוי להתקלח פעם ביום. שנית כשאת מנגבת לאחר יציאה חשוב לזכור לנגב בכיוון אחור ולא בכיוון קדימה על מנת למנוע מעבר חיידקים מאזור פי הטבעת לכיוון הנרתיק ופתח השופכה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון