שינויים במחזור בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/11/2019 | 20:49 | מאת: תמר

שלום, אני בת 30, ובערך שנה, מרגישה שהמחזור השתנה - הדימום קצר יותר (יומיים ואח"כ רק מדי פעם טיפה דם), הדם עצמו נוזלי יותר משהיה. בנוסף, בשבוע לפני שמתחיל הדימום, יש לי גלי קור, (ממש תחושות קור בכל הגוף), ומצב רוח דכאוני מאד. האם משו מכל זה מדאיג? מצריך בירור נוסף? זה יכול להעיד על מנפאוזה מוקדמת? תודה

11/11/2019 | 12:40 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום תמר, ממליצה לבצי בירור הורמונלי לשלילת אפשרות (נדירה מאוד) של מנופאוזה מוקדמת. אם הבירור תקין כולל הורמונין, בירור מבנה הרחם בסונר (לשלול פגיעה ברירית הרחם כמו מגרידות וכו'), שלילת סיבה תרופתית (גלולות או התקן יכוחים לגרום לכך למשל), אז יתכן שזה משהו שיחלוף לבד.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון