נוזל ברחם אחרי הפלה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

31/10/2019 | 22:25 | מאת: לולה

שלום, לפני חודש עברתי הפלה (בשאיבה) בשבוע 11. שבועיים וחצי לאחר ההפלה הייתי בבדיקה אצל רופא הנשים שראה שאין שאריות ברחם אך יש נוזל שככל הנראה דם. לא שאלתי ולא קיבלתי הנחיות לגבי ההמשך... רציתי לשאול : 1. האם צריך לחכות עם ניסיון להרות שוב בגלל הנוזל ברחם? 2. האם אני צריכה לבקש לבצע בדיקה נוספת כדי לראות שאין יותר נוזל ברחם? אציין כי אין לי דימום נראה לעין וגם כשהייתי אצל הרופא אני לא ראיתי דימום. תודה

01/11/2019 | 15:31 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום לולה, נוזל בחלל הרחם הוא בד"כ דם, במיוחד שמדובר בבדיקה לאחר שאיבה. הייתי ממליץ להיבדק שוב לאחר הוסת הבא שתקבלי. 1) אני ממליץ שתחכי עם נסיון להיכנס להריון עד שתיבדקתי ע"י רופא נשים לאחר הוסת הבא. 2) עניתי ב-1. בהצלחה! דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון