דחיית מחזור לא ע"י חיבור חפיסת גלולות שלמה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/10/2019 | 11:41 | מאת: שרית

שלום, לאחר סיום החבילה האחרונה של הגלולות המשכתי לחפיסה הבאה ולקחתי ממנה 3 גלולות ורק אז חזרתי ולקחתי את הגלולות הלבנות (כדי לדחות את המחזור ב3 ימים). לאחר המחזור (עם סיום 4 גלולות לבנות) המשכתי עם החבילה החדשה שממנה לקחתי 3 גלולות. אשמח לדעת מה עליי לעשות כדי להשאר מוגנת- האם עליי להמשיך לקחת כרגיל את שאר הגלולות שנותרו בחפיסה, או האם לעשות 3 ימי הפסקה בלי לקחת גלולות כלל (שהרי 3 גלולות צהובות חסרות כי לקחתי אותן לפני) לפני שאקח את הגלולות הלבנות? במידת הצורך ביכולתי גם לקחת 3 גלולות מחפיסה אחרת שתשאר לגיבוי. מקווה שהניסוח היה ברור.. תודה מראש!

30/10/2019 | 12:08 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

היי שרית, הניסוח מובן. לקחת 27 גלולות ולאחר מכן 4 גלולות דמה. כעת את יכולה לקחת 21 גלולות ולאחר מכן 4 גלולות דמה. זה מוצר וזה יהיה בסדר. לאחר מכן תחזרי לנטילה הרגילה 24/4. בהצלחה דר' אסף בילגורי

30/10/2019 | 12:17 | מאת: שרית

תודה על התשובה המהירה! אז אין בעיה מבחינת ההגנה מפני היריון?

30/10/2019 | 22:57 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

אין בעיה. זה בסדר.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון