דימום נוזלי בעקבות שינוי?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/10/2019 | 18:44 | מאת: אלה

שלום, אני בת 20+ ולפני כ3 חודשים התחלתי להיות פעילה מינית. לפני כן הדימום בזמן המחזור היה סמיך וגושי ונמשך כ7 ימים, כעת בשלושת החודשים האחרונים הדימום הפך לנוזלי, הכמות ומשך הדימום לא השתנו אלא רק בסמיכות. האם דימום נוזלי נחשב תקין, האם זה בעקבות זה שהתחלתי להיות פעילה מינית בשנות העשרים המאוחרות? האם זה מצב שיכול להיות זמני וישתנה חזרה לדימום סמיך? תודה.

28/10/2019 | 20:33 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

היי אלה, ייתכן והדימום הפך להיות נוזלי כי כעת הדרך של הדם כלפי חוץ קלה יותר, היות וקרום הבתולים כעת אינו חוסם ומשהה את הוסת. יכול להיות שכעת הדם נמצא פחות בהשייה בנרתיק טרם יוצא החוצה ולכן פחות נקרש. דימום נוזלי נחשב כתקין. אין קשר לזה שהתחלת להיות פעילה מינית בשנות העשרים המאחורות. יכול להיות שהדימום יכול לחזור להיות סמיך יותר בהמשך, ואז אין לי ממש הסבר לכך. בכל אופן אין בעיה עם המצב שאת מתארת, כל עוד זה השינוי היחיד בו את חשה. במידה ונוספים תסמינים אחרים שמדאיכים אותך אני ממליץ להיבדק ע"י רופא הנשים שלך. בברכה, דר' אסף בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון