חדירה לרחם בזמן אוננות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/09/2019 | 20:32 | מאת: אנונימית מודאגת

אני כבר כמעט שנתיים עם התקן תוך רחמי הנקרא "ג'נס", כך שלמעלה משנה אני "לא מקבלת מחזור" בכלל. (אין דימומים/הפרשות/כאבים). לפני כמה ימים בזמן אוננות החדרתי את החלק של הידית של סכין גילוח, ואחרכך גיליתי שיורד לי דם. היום שמתי לב לכאבי מחזור קלים והפרשות חומות. (כמו בסוף מחזור). אורך ידית הסכין כ11 סמ. האם יכול להיות שהייתה חדירה לרחם ופגיעה בהתקן?

16/09/2019 | 17:39 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום - רוב הסיכויים שלא פגעת בהתקן. ההתקן נמצה בתוך הרחם וידית כזו לא עוברת בתעלת הצוואר. הדימון יכול להיות מקירות הנרתיק, צוואר הרחם או מהרחם עצמו. אני ממליצה בהמשך להמנע מלהכניס דברים חדים לתוך הנרתיק. אם יש לך ספק לגבי המיקום של ההתקן, אפשר לבדוק את זה בבדיקת אולטראסאונד אצל רופא/ת נשים. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון