דרמובט - מה המינון המותר?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/06/2019 | 08:24 | מאת: מאיה

שלום, עקב קנדידה וגרד בלתי נסבל, רופא נשים רשם לי כדורי איטרנול ודרמובט שעזרו מאוד. השתמשתי לאורך שבוע וחצי בדרמובט עד לפני 10 ימים. בעשרת הימים האחרונים המצב השתפר והגרד נעלם. לפני 3 ימים חזר הגרד ואני מבקשת לדעת האם ניתן לחזור להשתמש בדרמובט מאחר ונאמר לי שזו משחה חזקה מאוד. כמה זמן ברצף ניתן להשתמש במשחה?

04/07/2019 | 09:34 | מאת: ד"ר בני פיינר

אכן דרמובט מכילה סטרואיד במינון גבוה. לא מומלץ ליטול באופן קבוע מעבר ל-30 יום. בנוסף, אם הגרד נובע מקנדידה כדאי לטפל בקנדידה (למשל טבליות פלוקנול) ואם מסיבה אחרת חשוב לאבחן מה הסיבה ולטפל בהתאם.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון