חזרה לגלולות אחרי כמה חודשים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/06/2019 | 09:13 | מאת: ליהיא

שלום,הפסקתי לקחת גלולות לפני חודשיים והרופאה שלי אמרה שהפסקה וחזרה מעלה את הסיכויים לקרישיות-מתי מומלץ לחזור ליטול גלולות?או שעדיף להשתמש באמצעי אחר? תודה

22/06/2019 | 07:21 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום ליהיא, כשמתחילים גלולות הסיכון לקרישיות גבוה יותר מאשר כשנוטלים באופן ממושך. בכל מקרה אם את חפצה לחזור ליטול גלולות ואין מניעה רפואית לכך, את יכולה להתחיל ביום הראשון של הוסת הקרובה או ביום אחר אך אז לדעת שאת מוגנת מהריון רק לאחר שבועיים של נטילה. חשוב לוודא שהרופאה סבורה שאכן אפשרי עבורך ליטול את הגלוות (כלומר שאין לך סיכונים או התוויות נגד)

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון