אמבט קאלי\אשלגן פרמנגנט

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/03/2019 | 21:24 | מאת: מיכל

שלום, המליצו לי לשבת בגיגית\אמבט קאלי (אשלגן פרמנגנט, מובן במינון נמוך ומאוד מהול) בשל טחורים. האם יתכן כי תיגרם דלקת\פטריה ווגינלית עקב כך? תודה!

09/03/2019 | 18:56 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום מיכל, לא מצאתי מחקרים שמצביעים על קשר כזה כשהחומר מאוד מאוד מהול. כן ראיתי מחקרים משנות ש-70 שאז השתמשו לעיתים בכמויות גדולות ומרוכזות , וזה גרם נזק חמור לאברי הרביה. אבל שם זה היה בריכוז גבוה. בקיצור אין די שפרות מחקרית כדי לענות על השאלה שלך לצערי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון