פטריה חוזרת שהתחילה 9 חודשים לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/02/2019 | 12:50 | מאת: מרינה

שלום,אני בת 45, 10 חודשים לאחר הלידה . מניקה.קיבלתי מחזור כבר 3 פעמים. חודשיים אחרונים יש לי כנראה פטריה. יש גרד, המקום קצת נפוח ואדום, אין הפרשות מיוחדות וריח. מרחתי אגיסטן , זה נותן הקלה ולא הבראה מלאה. יש לי פטריה (האמת,אני החלטתי שזו פטריה...עוד לא הספקתי ללכם לרופא) לא כל הזמן, אלא היא באה והולכת. אבל היא מתחילה בערך 10-12 ימים לפני המחזור (אולי זה פרט חשוב) וככה כבר פעמיים. מחזורים שלי כל 25-26 יום. ברור שאלך לרופא, אבל לפי הנתונים שמסרתי לך אפשר לנחש שזו פטריה ולמה פתאום זה הגיעה אליי? אני רוצה לציין שהיתה לי פטריה פעם אחר בבחיים, לפני כ20-25 שנה, מאז לא היה כלום, אפילו כמעט לא סבלתי מהפרשות. תודה מראש.

28/02/2019 | 13:32 | מאת: ד"ר בני פיינר

ראשית אכן כדאי להיבדק על מנת לאבחן. שנית פטרת בנרתיק הינה תופעה שכיחה בקרב נשים ולא תמיד ניתן לנקוב בסיבה ספיציפית מדוע קיימת.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון