וסת לא סדירה פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/01/2019 | 12:30 | מאת: אפרת

שלום. אני בת 37, לאחר ארבע לידות. את הווסת קיבלתי בגיל מאוחר יחסית (16) ומעולם היא לא היתה סדירה, בארבע שנים האחרונות הייתי עם התקן מירנה ובאותן שנים לא קיבלתי וסת כלל , הסרתי את ההתקן לפני כשלושה חודשים וקיבלתי וסת פעם אחת מאז , רופא הנשים שלי החליט לעשות לי 'פרופיל הורמונלי' על מנת לבדוק מדוע הוסת אינה סדירה. קיבלתי מרשם של כדורי פרוגסטרון שני כדורים ביום למשך חמישה ימים ולאחר מכן נאמר לי כי אקבל וסת, יש בדיקות דם שאני אמורה לעשות ביום החמישי לוסת אך מכיוון שלא קיבלתי וסת גם לא ביצעתי גם את הבדיקות. אני גרה בצפון ותור לרופא נשים אוכל לקבוע רק לעוד חודש... מה לעשות? לבצע בדיקות דם? להמשיך בחיי ולהתעלם מהמצב? (:

25/01/2019 | 16:36 | מאת: ד"ר נילי רז

תבצעי למרות שלא קבלת וסת. ותפני לרופאך להסבר התוצאול ולהמשך בירור

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון