שאלה בנושא וירוס HPV11

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/10/2017 | 18:54 | מאת: ניסן

שלום, אצל בת זוגי הופיעו נקודות אדומות סמוך לאיבר המין שלה. בדיקה אצל גניקולוגית ורופאת עור העלו כי מדובר בוירוס HPV11 (פפילומה?). היא קיבלה משחה לטיפול בסימפטומים למשך חודשיים, והתבקשה לעקוב בעתיד אחרי המצב כדי שלא יתפתח שוב. שאלתי: עד כמה מסוכן הוירוס הזה בעתיד, האם הוא יכול להתפתח לכדי סרטן או מצבים מסכני חיים? האם יש סיכוי להחלים ממנו לחלוטין, או כפי שהרופאה אמרה לה "מי שקיבל אותו, צריך לחיות איתו כל החיים"? והאם עלינו להימנע מכל קיום יחסי מין לתקופה ארוכה, או האם יש דרכים להקטין את סיכויי ההידבקות במהלך קיום יחסי מין? המון תודה על תשובות!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הזן 11 גורם ליבלות באברי המין ההדבקה הינה ביחסי מין. קונדום עשוי להפחית את סיכויי ההדבקה אולם לא לחלוטין. הנשאות של הוירוס היא לעיתים לכל החיים אולם לעיתים מערכת החיסון מתגברת על הוירוס. יותר סביר שהיא תתגבר עליו אם היא צעירה.

05/10/2017 | 19:07 | מאת: ניסן

תודה! רק שאלה אחת נוספת - האם זן 11 עלול להתפתח לסרטן מאוחר יותר, או שהוא לא מהזן המסוכן? היא בת 24.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון