מעבר מציפרלקס לאפקסור
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
הי, הייתי לוקחת אפקסור 75 מ"ג וההטבה לא הייתה מספקת, ניסיתי להעלות ל-150 מ"ג וזה גם לא עזר, ואז עברתי לציפרלקס. קשה לי לומר אם באופן כללי המצב טוב יותר, כי עוד דברים השתנו בחיים מעבר לשינוי בתרופה. בכל מקרה- בוודאות זה הזיק מאד לחשק המיני וכתבתי על זה בהודעה אתמול. הבנתי שלאחר חודש וחצי של נסיון אפשר להבין שכנראה תופעת הלוואי הזאת לא תעבור, ואני רוצה לחזור לאפקסור. איך אני עושה את המעבר בחזרה? פשוט לוקחת את האפקסור במקום הציפרלקס? או שצריכה לעשות את זה באיזושהי הדרגתיות?
נסי את הויפאקס XR - שם מסחרי של האפקסור הרבה פעמים הוא טוב יותר מהאפקסור וגם נלקח פעם ביום
שלום המעבר בין התרופות צריך להיעשות ע"י ירידה הדרגתית במינון של התרופה שהינך נוטל ובמקביל עליה במינון התרופה החדשה. בכל מקרה התהליך צריך להיעשות בהשגחת איש מקצוע. מאחר ואפקסור כלל לא היה יעיל עבורך ייתכן וכדאי לשקול לעבור לתרופה אחרת ולא לחזור לתרופה שלא השפיעה מלכתחילה.
האפקסור כן השפיע אבל לא מספיק. המעבר מאפקסור לציפרלקס נעשה לפי הוראת איש מקצוע באופן מיידי (לקחתי אפקסור כרגיל וביום למחרת לקחתי את הציפרלקס). האם המעבר ההפוך צריך להיות הדרגתי? תוכלי לפרט איך עושים את זה? (יום ככה יום ככה או שבירה של הכדור?) תודה.