זקוקה לעצה
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
שלום, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.(מתנצלת על הסיפור הארוך) אבי כבן 58 וכבר לפני כשלוש שנים מאז צאתו לפנסייה חלה הדרדרות קוגניטיבית ומוטורית במצבו, הוא החל ללכת לאט, מועד לעיתים יחד עם זאת הוא החל לדמיין מחשבות שווא כגון שאימי בוגדת בו , גונבת לו כסף- מחשבות אלו אינן מבוססות , הוא חוזר על משפט או סיפור מספר רב של פעמים הוא אובחן אצל מספר פרופסורים כשהאבחנה הינה תחילתה של התנוונות במוח הקטן וכן דילול בנוזל המוחי. המצב רק מחמיר ומחמיר הן מבחינה מוטורית ומבחינה קוגניטבית זה פשוט בלתי נסבל הוא מרבה לצרוח ולהאשים את אימי בהאשמות קשות ומרובות / מדבר שטויות- המצב הגיע עד כדי כך שלעיתים אני חוששת לחייה. זה המקום לציין כי אבי מתכחש בכל תוקף לעצם מצבו ומסרב בתוקף ליטול טיפול תרופתי כולשהו. רופא המשפחה שלח אותו לפסיכאטרית אך הוא "העלים" את המסמכים אני חושבת שהלך פעם אחת אך לא חזר לשם איני יודעת מה לעשות , הוא בוגר אנו לא יכולים לכפות עליו טיפול שלא מרצונו. הפתרון היחיד שנתנו לי בקופ"ח הוא להתלונן במשטרה ולהתחיל הליך כנגדו. כמובן שזה מאוד קשה לי. שאלותי: האם מלבד טיפול תרופתי ייתכן טיפול נוסף התנהגותי , או טיפול קבוצתי? מה עלי לעשות,כיצד לנהוג? אני רוצה להקל עליו בראשונה אך גם על אימי אודה לכל התייחסות כולשהי
שלום רב, לצערי אינני איש בשורות. מקרים מסוג זה של אביך הם קשים מאד לטיפול. טיפול התנהגותי או קבוצתי לא יעזרו כאן, כי אפילו אם הוא יסכים ללכת לטיפול כזה (וכנראה שהוא לא יסכים) בגלל בעיות הזיכרון הוא לא יוכל להפנים את התהליכים והמידע והכל יהיה לשוא. אז מה עושים? מנסיוני באמת אין ברירה טובה. אפשרות אחת היא לתת לו טיפול ללא ידיעתו. ישנם תכשירים מתמוססים שניתן להעזר בהם, אבל גם זה בעייתי כי אף רופא לא יתן בידך טיפול בלי שבדק את אביך. לכן הפתרון שהוצע לך, עם כל הכאב שבדבר, הוא הפתרון היחידי- לערב משטרה. מנסיוני, לפעמים עצם הגעת השוטר, גם בלי שקורה משהו מעבר לכך, תספיק בכדי "ליישר" אותו ולגרום לו להגיע לטיפול. השוטרים בד"כ מבינים שמדובר באדם עם בעיה מוחית אורגנית והם משתפים פעולה. במקרי קיצון של אלימות יש לבקש מהשוטרים להביאו לבדיקה במיון גם בניגוד לרצונו. לפעמים זה הפתרון היחידי. תהיו חזקים.
תודה ד"ר שמגר על תשובתך. אכן טיפול התנהגותי וקבוצתי הוא בעייתי. העניין קצת יותר קשה ומסובך ממה שנראה. אבי יצא לפנסייה לאחר שירות של כ- 30 במשטרת ישראל ומאז יציאתו לפנסיה החל מצבו להידרדר. פתיחת הליך כנגדו מול המשטרה יהיה עבורו קשה ביותר ומביש ביותר ואולי יכול לגרום להרעת המצב ולסערת רוחות בבית . בהתייחסותך רשמת כי ישנם תכשירים מתמוססים שניתן להעזר בהם, האם לאחר אבחנה של רופא -במידה ונצליח להביאו לאיבחון , קיימת אפשרות שימוש בהם. אשמח לקבל מידע על האפשרות הזו. על מנת להקל את מצבו ואת התפוררות משפחתינו. תודה מראש על התייחסותך.