שאלה לפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/10/2008 | 14:43 | מאת: משה

אבי סבל מדיכאון ומטופל בציפרלקס וקלונקס כבר כחודשיים עכשיו הוא היה תמיד אדם אחראי אבל מה שאני לא מבין כרגע שהוא רושם כל דבר על דף למשל מתי התעורר באיזה שעה הלך לישון מודד לחץ דם עשר פעמים ביום ורושם לפעמים כל חצי שעה כל כדור שלוקח רושם מתי לקח באיזה שעה ולא זורק אף נייר ושומר הכול? האם זה נורמלי? מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2008 | 21:46 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, התופעות שאתה מתאר אינן רגילות. זה יכול להיות קשור לדיכאון (אולי רצון לתעד הכל כי הוא חש שחייו קצרים, אולי קשיי זיכרון שמופיעים הרבה בדיכאון, אולי סיבה אחרת?) או לטיפול התרופתי (קלונקס יכול לפגוע קלות בזיכרון). עדיין התופעה שתארת לא שכיחה, לא בדיכאון ובודאי שלא בטיפול התרופתי שאביך מקבל. ניסית לשאול אותו למה הוא עושה את זה?

26/10/2008 | 10:24 | מאת: משה

הוא טוען שמפחד לשכוח מתי לקח כדור ושלא יתבלבל וייקח שוב ושלא מפריע לו לרשום את זה .הסיבה שטענת שחייו קצרים הכי ניראת לי כי הוא תמיד בהרגשה רעה לגביי חייו והוא רק בן 60 . במידה והבן אדם חש שחייו קצרים מה עושים טיפול תרופתי? פסיכולוגי ?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה