אנטיביוטיקה רוקסו 150 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/02/2014 | 00:23 | מאת: רונית

האם הכדור מכיל קורטיזון במינון כלשהו? האם יכול לגרום ללחץ דם גבוה?

שלום, רוקסו היא אנטיביוטיקה ממשפחת המקרולידים, ניתנת בד"כ לזיהומים בדרך הנשימה. לפי המידע במיקרומידקס ובעלון לצרכן אין כל קשר בין עליה בלחץ דם לבין התרופה. והיא לא מכילה קורטיזון במינון כלשהוא. בברכה,

13/02/2014 | 15:44 | מאת: אורן יאנובסקי

הי רונית. הכדור הינו אנטיביוטיקה מקבוצת מקרולידים. הוא לא מכיל שום קורטיזון או סטרואיד אחר. אין לו תופעת לוואי ידועה של עליית לחץ דם. סיכוי קטן שזה בא משם. אם זאת יש מקרים חריגים לכל כלל. קל לבדוק את זה - להפסיק ליום אחד את הטיפול. אם ל"ד יורד זה בא משם ואם לא אז לא. כמובן יצריך התחלה מחדש של טיפול במידה ויוחלט שהוא בטוח. הרבה בריאות!

05/08/2015 | 08:16 | מאת: אביה

יש לי דלקת ריאות חיידקית ואני מעשן ביום יום. כבר אחרי טבליה אחת של רוקסו 150 חזרתי לעצמי ! כדור פלא! המינון שקיבלתי הוא שתי טבליות ביום, בבוקר ובערב, רצוי על בטן ריקה למשך עשרה ימים.

25/01/2016 | 12:40 | מאת: עידן

שלום לפני כ 4 ימים התחלתי להרגיש לא טוב אתמול ביקרתי אצל הרופאה בו היא רצתה לשלוח אותי לצילום חזה מכיון שהיא שומעת חיחורים בריאות וכמראה התחלה של דלקת ריאות אך לא בטוח , העדפתי שלא לעבור צילום חזה מכיון שאני עובר מדי שנה סידרת צילומים ברגל משבר ישן וזה הרבה קרינה , הרופאה הביאה לי רוקסו 150 פעמים ביום למשך 5 ימים , היום בבוקר התחלתי להרגיש כאבים בבליעה אם זאת שבמשך כל ה 4 ימים אני משתעל הרבה , השאלה שלי היא האם האניטביוטיקה(רוקסו) עוזרת כנגד דלקת או התחלה של משו בגרון/ שקדים? תודה מראש

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי