פגלקס, נוטריפג ו'פלגקס סיבים'

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/08/2007 | 18:54 | מאת: אדם

שלום, אני בן 19, משתמש מזה תקופה בפגלקס על מנת לרכך את היציאות בעקבות פיסורה. - חצי עד שלושת רבעי כף שטוחה, בערב, פעם ביום. לפני כשלושה חודשים ירד פגלקס מהמדפים. לאחר חיפושים (ולאחר שניסיתי קונסיל, והוא לא עזר לי באותה האפקטיביות, היציאות היו רכות אך ההתחלה היתה קצת קשה וכך הרגשתי מתיחה בכל מתן צואה, בדיוק מה שרציתי למנוע). מצאתי תכשיר שנקרא נוטריפג שמכיל, כמו פגלקס, פוליאתילן גליקול (PEG) וויטמין C. כעת, הנוטריפג עומד להגמר, ובבית המרקחת הקרוב לביתי היה תכשיר חדש "פגלקס סיבים", שמכיל גם סיבים מסיסים ממקור צמחי. אני מנסה אותו מזה יומיים, והוא אפקטיבי, אך נדמה לי שפחות מהפגלקס (היום בבוקר הרגשתי קצת מתיחה בהתחלה של מתן הצואה. אני מקווה שזה חד פעמי) שאלותיי: 1) האם פגלקס סיבים בטוח לשימוש ארוך טווח במינון של כף שטוחה פעם ביום? 2) האם הוא מכיל פוליאתילן גליקול בכמות אפקטיבית כמו הפגלקס ה'מקורי'? (ברכיבים רשום "פוליאתילן גליקול - מייצב", מה זה מייצב?) 3) מה קרה לפגלקס הרגיל? באחת ההודעות בפורום ראיתי שנאמר שהוא יהפוך לתרופת מרשם. - האם זה נכון? אם כן, מדוע? האם יש בו סכנה שאיני מודע לה? 4) נוטריפג עבד מצוין - האם גם הוא צפוי להעלם כמו הפלגקס? 5) האם ישנם עוד תכשירים הסופחים מים למערכת העיכול ובכך מרככים את הצואה? - כאלו שניתן להשתמש בהם בבטחה לאורך זמן. אולי יש משהו שיהיה אפקטיבי יותר עבורי. מצטער על ההקדמה הארוכה וריבוי השאלות, הנושא מאוד חשוב עבורי. תודה אדם.

05/08/2007 | 23:28 | מאת: אוריין לניאדו

אדם ערב טוב, לפי המידע שיש בידי הפגלקס ה"חדש" הוא פוליאתילן גליקול ,בשום מקור מידע לא הצלחתי למצוא את הכמות שלו ולהשוות אותה לכמות של הפגלקס הרגיל, אשר הוסיפו לו סיבים תזונתיים. מבחינה בטיחותית שימוש ממושך בסיבים תזונתיים ללא הקפדה על שתיה מרובה עלולה לגרום לבעיות עיכול, הדבר נכון לגבי השימוש בכל סוגי הסיבים ולא ספציפית במוצר פגלקס סיבים. לגבי שאלתך מבדיקתי בסניפי הפארם השונים המוצר פגלקס נטורל חזר לשיווק והוא מצוי כבר על המדפים, שאלתי את הספק לגבי פגלקס בטעם תפוז וכרגע הוא חסר במלאי אבל גם הוא צפוי לחזור לשיווק,. לא מצאתי מידע וגם לפי הספק של המוצר, חברת ס.ל.א לא ידוע כי המוצר מועמד להיות משווק כתרופת מרשם. לגבי המוצר נוטריפג גם הוא על בסיס פוליאתילן גליקול בכמות שאינה רשומה (ע"ג המוצר ובאתר החברה נוטריקר) לא מצאתי כל מידע האם יש מחסור בייצור שלו והאם הוא יהיה חסר במלאי. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי