שילוב

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/03/2013 | 12:03 | מאת: דואגת

אני נוטלת אגיסרק וצריכה גם אלרגי איקס. הבנתי שיש אינטרקציה ויעילותו של אגיסרק נפגעת. אז איך ליטול את הכדורים כדי שיעילותו של אגיסרק לא תיפגע? אולי צריך הפרשי שעות מסויימים? רוקח אחד אמר שעה וחצי אחר שש שעות. אז אני לא יודעת מה נכון. והאם אגיסרק יעשה את עבודתו גם עם אלרגח איקס? כלומר גם אם הוא יהיה לא מאה אחוז יעיל ,הוא יהיה יעיל ב70 אחוז? כי אם לא אז לצה סתם לבלוע? בבקשה תסבירו לי

06/03/2013 | 15:51 | מאת: ד"ר רולא מחול-פרח

שלום לך, מותר לקחת במקביל את התרופות שהזכרת במידה ויש צורך כמובן. מנגנון האנטראקציה הוא זה שלורטדין LORATADINE (שנמצא בקלרינז, ויש אותו בתכשירים אחרים)הוא אנטי-היסטמין המשמש לטיפול באלרגיה, לעומת זאת BETAHISTINE (באגיסירק) הוא אגוניסט להיסטמין כלומר מפעיל קולטני היסטמין, לכן LORATIDINE יכול לפגוע ביעילות של הביתאהיסטין כנגד תסמינים של בעיות באוזן הפנימית כמו סחרחורת וכו'. לכן יש להיות זהירים ולעקוב אחר תסמינים. לא ניתן לצפות את אחוזי הצלחת הטיפול זה כמובן אנדיוודואלי. ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל, ואיתו לשקול בכלל האם באמת צריך את ה-CLARINASE ולמשך כמה ימים. יום טוב

06/03/2013 | 15:56 | מאת: ד"ר רולא מחול-פרח

להבהיר התייחסתי ל CLARINASE זה תכשיר שמכיל גם LORATIDINE וגם PSEUDOEPHEDRINE את שאלת על ALLERGY X שזה LORATADINE לבד התשובה שלי נשארת אותה תשובה לעיל. יום טוב

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי