מינון זינט ותקופת לקיחה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/07/2012 | 15:36 | מאת: שירה

בגלל דלקת בדרכי השתן נתנו לי כדור זינט . מה המינון המומלץ?(25 מ"ג פעמיים ליום או 500 מ"ג)? כמו כן לכמה ימים נהוג לקחת? בתודה

שלום, א- האם הרופא רשם לך את התרופה? אם כן, הוא ציין את המינון ואת משל המתן. אם לא, אין ליטול אנטיביוטיקה ללא הוראת רופא. ב- מינון: למבוגר, בעל תפקוד כלייתי תקין, 125-250 מ"ג פעמיים ביום. אך ייתכן ויהיה צורך ב- 500 מ"ג פעמיים ביום אם הריגת החיידק שגרם לדלקת מחייבת ריכוזים גבוהים יותר בשתן. ג- משך: זה תלוי האם זאת דלקת בדרכי שתן חוזרת. או שזאת הפעם הראשונה. משך מתן מקובל הוא 7-10 ימים אם זאת פעם ראשונה ושבועיים או יותר אם זאת דלקת בדרכי שתן חוזרת. בברכה, אליאס

26/03/2014 | 20:20 | מאת: ליאורה

בו זמנית אובחן סטרפטוקוקוס בגרון ודלקת חוזרת בדרכי השתן מלווה בחום קרוב ל -38 הגיל 27 . הרופא נתן זינט ל-5 ימים 500x2 האם זה המינון המתאים במיוחד בהתייחסות למספר הימים?

07/05/2021 | 22:56 | מאת: גולן

שלום רב.אובחנה דלקת בדרכי השתן. לאחר טיפול של 10 ימים בצפורל 2000 מיליגרם ביום הדלקת חזרה. קיבלתי מרשם לזינט 2000 מיליגם ביום אך רוקח סירב להנפיק לי את התרופה וטען שזה טעות ובמינון הזה זה יפגע לי בכליות. אז מה המינון הנכון ולאיזה תקופה? האם המינון שרופא נתן הגיוני?

14/09/2022 | 12:44 | מאת: נתן

האם מספיק לקחת זינת (500 2X) ל3 ימים עקב ביופסיה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי