משחה לאלרגיה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/10/2011 | 22:20 | מאת: דנה

שלום, אני בת 33, אלרגית לכרום. רופא העור רשם לי משחה בשם בטנובט, והיא עוזרת לי מאוד. לאחרונה נגמרה לי המשחה וביקשתי מרופאת משפחה לרשום לי משחה זו. רכשתי אוטומטית את המשחה שקיבלתי בבית המרקחת ורק לאחר שרכשתי גיליתי שלמשחה קוראים בטאקורטן. מרחתי פעמיים אך זה לא עזר לי. האם יש שוני בין המשחות או שההרכב שלהן זהה ועלי להמשיך למרוח למרות שלא ראיתי שיפור ובמשחה הקודמת מיד ראיתי שיפור? אודה לתשובתכם, תודה רבה, דנה

31/10/2011 | 15:36 | מאת: מוחמד אבו פול

דנה שלום, שתי המשחות מכילות את אותו חומר פעיל באותו ריכוז (בטאמתזון 0.1%). לכן אמורה להיות להן פעילות זהה. עם זאת, היות ומדובר בשתי גנריקות שונות (מיוצרות ע"י יצרן שונה) יכול להיות שישנם הבדלים במרכיבים הבלתי פעילים המרכיבים את התרופה. אלו יכולים להשפיע על ספיגת החומר לעור ולשנות במעט את הפעולה המבוקשת. לכן, אם ראית שאחת המשחות עזרה לך יותר מהשניה, אולי זוהי הסיבה ולכן את יכולה בפעם הבאה לבקש בבית המרקחת את התכשיר עצמו (בטנובט) ולא תכשיר גנרי. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי