סירוב למתן תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/07/2007 | 12:33 | מאת: אירנה

שלום, סבתי בת ה-78 חולה באלצהימר. לאחרונה מצבה הדרדר ובין היתר היא מסרבת לקחת תרופות. הסירוב מתבטא באי פתיחת הפה ובחוסר בליעה של התרופה. רציתי לדעת האם ניתן להביא לה את התרופה בצורת אבקה (ע"י ריסוקם) בתוך מיני מוצרי חלב (כגון: גליה, יוגורט...) אני שואלת את זה כיוון שאני יודעת שצריך לשתות תרופות רק עם מים, אז האם לתרופה תהיה השפעה כאשר היא באה יחד עם מזון? אני מקווה מאוד שתעזרו לי, ואם יש לכם פיתרון אחר אני אשמח מאוד לשמוע. תודה, אירנה

29/07/2007 | 15:26 | מאת: כמאל עמארנה

אירינה שלום, בדרך כלל אופן מתן תרופה הוא לפי צורת המתן אבל במקרים של קושי בבליעה וכד' יש אפשרות לריסוק הכדור בתנאי שיש אישור היצרן לכך וזה משתנה מתרופה לתרופה, נשמח לעזור לך אם תשלחי רשימת תרופות שסבתך מקבלת. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי