חומצה פולית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/11/2010 | 20:08 | מאת: ורה

שלום רב, אני בת 24, ומתכננת הריון בתקופה הקרובה. רופא הנשים שלי המליץ לי על חומצה פולית לפני ההריון, ורופאת המשפחה שלי טוענת שאין שום צורך. אני לי יודעת לאיזה עצה מבין ה 2 להקשיב. אנא עזרו לי.

01/12/2010 | 16:02 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, על פי תוצאות מחקר השוואתי בין נשים שנטלו חומצה פולית בהריון לעומת כאלה שלא, נמצא שמספר המומים העצביים והמוחיים היה נמוך יותר בנשים שנטלו חומצה פולית. על כן ההמלצה של משרד הבריאות היום היא על נטילה של 400 מק"ג חומצה פולית ליום, שלושה חודשים לפני הכניסה להריון ועד תום החודש השלישי להריון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי