שימוש בכדורי CURATANE 20MG

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/11/2010 | 09:13 | מאת: סיון

שלום רב, בני בן ה-16 קיבל את הכדורים קיורטן 20 מג,לטיפול בפצעי אקנה, המינון שהוא אמר לו זה 3 כדורים ביחד אחרי האוכל, האם זה סביר לשתות 3ביחד או שצריך לחלק את זה למשך היום אחרי הארוחות? האם מקובל היום לטפל באקנה ע"י כדורים ולא משחות למינהם? והאם זה לא מסוכן לשתות אותם ברצף 3 חודשים? תודה רבה

שלום, אם הבן שלך שוקל 60 ק"ג או יותר אזי המינון הוא מקובל. אם הוא שוקל פחות מ- 60 ק"ג יש לשאול את הרופא האם בגלל אקנה חמורה במיחד הוא החליט על מינון גבוהה מהרגיל. בד"כ המנה של קוראטן מחולקת לפעמיים ביום. במקרה של הבן שלך ניתן להציע לרופא שירשום לו: קוראטן 20 מ"ג פעמיים ביום ביחד עם קוראטן 10 מ"ג פעמיים ביום. בבוקר ליטול כדור אחד של 20 מ"ג+ כדור אחד של 10 מ"ג ואותו הדבר בערב. אכן יש ליטול את התרופה לאחר הארוחה. ההחלטה לטפל בכדורים או משחה היא לפי חומרת וסוג האקנה, כלומר הטיפול בכדורים הוא בהחלט מקובל. משך השימוש בקוראטן הוא לפי הוראת רופא ויכול להימשך גם עד חמשה או ששה חודשים. אני מניח שכאשר נתנו לכם את הטיפול הסבירו לכם על הצורך בשימוש בקרם לחות לפנים ובשפתון לטיפול ביובש בשתיים. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי