מתן כדור אלקטורקסין 50 לתינוק בן 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/11/2010 | 15:38 | מאת: שני

בני סובל מתת פעילות לוטת התריס,הוחלט לתת לו אלטרוקסין 25 כיצד לתת? הכדורר הוא 50 מקג. היום נתתי לו חצי כדור בארוחה האם זה בסדר? צריך לחתוך לחצי או יותר? בארוחה לתת? ואם כן באיזו האם זה משנה? ארצה תשובה בהקדם על מתן הטיפול תודה.

10/11/2010 | 15:59 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, כפי שאמרת, 25 מק"ג היא חצי טבלייה של אלטרוקסין 50 מק"ג. אין לקחת את התרופה עם אוכל מאחר והוא מבטל את פעילותה ולכן חשוב מאוד שתפרידי אותה לפחות בארבע שעות מסידן וברזל בעיקר. לרוב נהוג ליטול את התרופה שעה לפני האוכל. את יכולה לרסק את הכדור, למהול במעט מים ולתת לו לשתות את כל הכמות. ניתן גם להכין סירופ דרך קופת החולים. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי