סידן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/11/2010 | 15:39 | מאת: ורד

האם צריך לקחת סידן ציטרט עם ויטמין די אחרי ארוחה? מותר עם מוצרי חלב? האם הוא גורם לעצירות? אותן שאלות לגבי סידן קרבונט. לתשובתכם אודה

09/11/2010 | 10:09 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, מומלץ להפריד את הסידן ממוצרי חלב אשר מורידים את ספיגתו. בנוסף נטילה של טיפות ויטמין D בנפרד וסידן בנפרד משפרת אפילו יותר את הספיגה. קיימת תופעת לוואי של עצירות, ובמקרה של סידן קרבונט גם נפיחנות. סידן ציטראט מיועד יותר לאנשים הסובלים מחוסר חומציות של הקיבה או מטופלים בתרופות כנגד חומציות (כגון אומפרדקס, זנידקס וכו'). ההבדל המהותי בינם הוא במחיר. מבחינת אפקט, ספיגה ותופעות לוואי הם כמעט זהים על פי מחקרים שנערכו. בברכה, בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי