הפסקת טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/11/2010 | 08:24 | מאת: mazy

לפני מס' ימים ניתן לי טיפול אנטיביוטי (מוקסיפן פורטה 500 מ"ג) ע"י רופא תורן שהגיע אליי לביקור בביתי. הרופא טען כי מדובר בברונכיט ועליי להתחיל מיידית טיפול אנטיביוטי ולגשת לרופא המשפחה כעבור יומיים למעקב. כשהגעתי לרופא המשפחה הרופא טען כי "לא דובים ולא יער" ואין שום ברונכיט וכי חבל שהתחלתי טיפול אנטיביוטי "סתם", אך עליי להמשיכו לפחות 5 ימים ברצף ולא להפסיקו בבת אחת. האנטיביוטיקה מחוללת שמות בגופי לכן שקלתי להפסיק בכל זאת... מה הסיכון בהפסקת הטיפול הלא נחוץ??

01/11/2010 | 10:51 | מאת: אוריין לניאדו

שלום מזי, הטיפול במוקסיפן איננו טיפול שמחייב הורדה הדרגתית או סיום טיפול בהנחה ואכן לא קיים מחולל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי