רוקחת טוענת שאומפרדקס מנטרל פעילות פלויקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/10/2010 | 21:43 | מאת: נר

06/10/2010 | 21:48 | מאת: נר

בעקבות צינטור רכשתי הנ"ל ,הרוקח החתים אותי על טופס שלשמור מרווח שעתיים בין השניים ,בקנייה נוספת הרוקחת טוענת שלא עוזרים שעתיים לפי עדכונים ,האומפרדקס מנטרל פעילות הלוסק וצריך לגשת לרופא שישנה סוג התרופה במקום הלוסק, הרופאה שלי(משפחה) ,לא יודעת על הדבר ואמרה לי להמשיך כרגיל

07/10/2010 | 14:17 | מאת: ירון הרוקח

שלום נר אכן קיימת אינטרקציה בין התרופות והרוקחת השניה צודקת. אין טעם בהפרדה בין התרופות שכן האינטרקציה נובעת מכך שהאומפרדקס מונע מהפלוויקס לעבור שפעול בכבד ומכיוון שהחסימה הזו היא לאורך זמן לא יעזור אם תפריד בין התרופות גם שש שעות. כיום יש תרופה שנקראת : קונטרולוק (CONTROLOC)והיא מהמשפחה של האומפרדקס והיחידה במשפחה שלא מתנגשת עם פלוויקס. אני מציע שתיגש לרופאה ותראה מה דעתה על מעבר לתרופה הנ"ל. לשאלות נוספות: [email protected]

10/10/2010 | 09:14 | מאת: כמאל עמארנה

שלום נר, עפ"י MICROMEDEX המעודכן לרבעון זה אכן קיימת השפעה של אומפרדקס על יעילות הפלוויקס. העדויות מדווחות על ירידה בפעילות הפלוויקס וסיכון ליצירת קרישי דם ולכן מומלץ על שימוש בתחליפים להפחתת חומציות הקיבה כגון אנטי-היסטמינים (מלבד סימטידין). עם זאת קיימת מחלוקת בנושא זה וקיימים מחקרים חדשים שלא מייחסים חשיבות לשילוב הנ"ל, וירידה בפעילות הפלוויקס ולכן אין איסור מוחלט על השימוש במקביל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי