תרופות להורדת ל"ד ובצקת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/10/2010 | 18:08 | מאת: דליה

לפני מספר חודשים הוחלף לי טיפול מדיזותיאזיד לואזודיפ, בעיקר עקב עליה של חומצה אורית אגל גם היעילות לא היתה משהו. בעבר היותר רחוק השתמשתי במשך מספר שנים במינון נמוך (2.5 מ"ג) של קארדילוק שהיה מצויין, אבל ב-3 השנים האחרונות אני עושה כושר באופן מסודר והדופק ירד לרמות נמוכות מדי. מכאן השינוי בתרופה. והשאלה שלי חוזרת לדיזותיאזיד. אם יצא לי במשך שבוע לאכול קצת יותר מדי מלחים (אורחים מחו"ל ומסעדות... מה לעשות) - ובאמת אני מרגישה בערב קצת בצקת באזור הקרסוליים והרגליים, אם אקח באופן חד-פעמי או במשך יומיים דיזותיאזיד אחד בנוסף לואזודיפ הקבוע, האם זה יהיה אפקטיבי? אני חוזרת כמובן לאכול באופן מבוקר ודל מלח החל מבוף השבוע הקרוב, אבל מעדיפה להעלים את הבצקות. אם לא - מה אוכל לעשות בכל זאת? תודה מראש על תשובתכם.

10/10/2010 | 09:11 | מאת: כמאל עמארנה

שלום דליה, על אף שדיזותיאזיד אכן מותווה לפי משרד הבריאות לשם הפחתת בצקות לא מומלץ להשתמש בו ללא הוראה מפורשת מהרופא שגם ייקבע את המינון הנדרש, ואולי טיפול חלופי. בנוסף, אחת מתופעות הלוואי של וזודיפ (פחות שכיחה) היא בצקות בגפיים בתחתונות ולכן יתכן שכדאי לשקול החלפת התרופה. חשוב מאוד להיות בתנועה ולעשות פעילות גופנית כדי להזרים את הנוזלים לכיוון הלב. מומלץ להרים את האזור הנפוח לגובה הלב 3-4 פעמים ביום למשך כ- 30 דקות. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי