זריקת דיפרוספאן 2 מ"מ

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/10/2010 | 23:36 | מאת: דלית

שלום. אבקש לדעת את הסיכונים בקבלת הזריקה לאשה בת 88 .נאמר שצריך לעשות רק בבי"ח.בעמוד השדרה? סכנות? כאבים בגפים התחתונות וקושי בהליכה.

05/10/2010 | 10:01 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום דלית, על פי micromedex המעודכן לרבעון זה והעלון לרופא של התרופה, תופעות הלוואי האפשריות של התרופה diprospan, כוללות עליה בלחץ דם, בעיות עוריות, עליה בסוכר בדם, בעיות בבלוטת התריס, חוסר איזון בשומני הדם, בעיות במערכת העיכול, נזק לכבד, אוסטרופורוזיס, ובעיות עיניות כגון קטראקט. ישנו שימוש של התרופה כהזרקה לעמוד השדרה אך התרופה אינה רשומה לשימוש זה במשרד הבריאות. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי