פיסורה ועצירות.

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/10/2010 | 23:00 | מאת: הודיה

שלום רב, מזה שנה בדיוק אני סובלת מפיסורה, מיותר לומר כמה הכאב נורא, הכירורג אומר להמנע מעצירות כי מאחר והצואה יוצאת במאמץ בגלל עצירות, זה פוגע בפיסורה והכאב שוב חוזר. אני סובלת גם מחוסר ברזל ואני נוטלת כדור ברזל אשר גורם לעצירות. ניסיתי פולקס 400 ופוריק הריון, שניהם גורמים לעצירות. מאוד מבקשת להמליץ על כדור ברזל שאינו גורם לעצירות על מנת למנוע כאבי פיסורה. האם הפרוגרדומט גורם לעצירות, הוא מומלץ? אשמח לתשובתכם המהירה. תודה.

05/10/2010 | 09:55 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום הודיה, תופעת לוואי נפוצה של מרבית ההכנות הקיימות של ברזל היא עצירות. על פי מחקר שפורסם לפני כשנה ב- Journal of internal medicine ל- Ferrous sulphate, ferrous gluconate, ferrous fumarate, ferrous glycine sulphate אפקט כמעט זהה בגרימת עצירות. על כן אני מציע לקחת מינונים נמוכים של כ- 30 מ"ג ברזל העשוי לגרום פחות עצירויות וקיים כתוסף טבעי ברשתות השונות ובבתי הטבע. תוכלי להגדיל את המינון אם לא תחווי תופעות לוואי. בנוסף אני ממליץ לשלב ויטמין C אשר מגביר את ספיגת הברזל. פרוגרדומט מכיל 325 מ"ג של Ferrous Sulphate ועל כן סביר שגם הוא יגרום עצירות. מעבר לברזל אני ממליץ על נטילת B-Complex (B-50) אשר מכיל בין היתר B-12 וחומצה פולית שייתכן וקשורים באנמיה ממנה את סובלת. תוכלי למצוא מוצרים המשלבים אותם עם ברזל וויטמין C אך מומלץ שתבדקי את המינונים. בפורום זה תוכלי למצוא שאלה בנוגע למניעת עצירויות. אני ממליץ לך לקרוא את התשובה. בהנחה ואת לוקחת סיבים כגון פסיליום חשוב שתפרידי אותם מהתרופות/תוספים אותם את נוטלת כדי לא להפריע לספיגתם. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי