תופעות לוואי אופטלגין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/10/2010 | 06:15 | מאת: דנה

לפני כמה זמן לקחתי אופטלגין כי כאב לי הראש ואחר כך התחלתי להרגיש חולשה ולרעוד ועלה לי החום והיו לי כאבים בכל הגוף והייתי עם חום כמה ימים, האם זה נקרא אגרנולוציטוזיס והאם זה משפיע על כדוריות הדם אחרי שהכל עובר?

04/10/2010 | 14:56 | מאת: כמאל עמארנה

שלום דנה, על פי עלון התרופה באתר משרד הבריאות חום ותגובות אלרגיות הן תופעת הלוואי השכיחה ביותר של אופטלגין. על כן ייתכן מאוד שאת רגישה לתרופה ומומלץ שתימנעי ממנה. הסבירות שמדובר באגרנולוציטוזיס (דיכוי יצירת מח עצם) נמוכה וניתנת לזיהוי אך ורק בבדיקת דם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי