ונקומיצין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/09/2010 | 13:00 | מאת: אמיר

קיבלתי לקחת ונקומיצין 500 מ"ג ליום, על פי ההנחיה למהול ב- 10CC מים ולחלק ל-4 מנות של 125מ"ג, זאת אומרת לאחר ה- 10CC מים אני מניח ש 2.5 CC בכל מנה. הונקמוצין הוא מסוג ונקומיצין מיילין, ראיתי גם באינטרנט שזוהי תרופה להזרקה באינפוזיה וגם על הקופסא כתוב תמיסה להזרקה, האם אין בעיה לקחת את התרופה בשתיה ? בנוסף האם החישוב שלי נכון של ה- 2.5 CC ? תודה

05/10/2010 | 10:14 | מאת: מוחמד אבו פול

אמיר שלום, על פי העלון לרופא של התרופה ו- micromedex, המעודכן לרבעון זה, התרופה ונקומיצין מיועדת להינתן דרך הוריד בצורה של אינפוזיה מתמשכת מאחר ואיננה נספגת דרך מערכת העיכול. בצורת מתן דרך הפה התרופה מיועדת להתוויה של טיפול ב-seudomembranous enterocolitis הנגרם על ידי החיידק Clostridium difficile. לאחר מהילת האבקה ב -10 מ"ל של מים להזרקה,יש להקפיד ולנער בצורה קלה עד להמסה של האבקה ורק לאחר קבלת תמיסה אחידה יש לשאוב 2.5 מ"ל של תרופה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי